Stram Kurs demonstranter eskorteret væk efter uro

Billedet her er fra en tidligere demo hvor Stram Kurs mødte voldelig modstand. (Foto: Local Eyes)

ÅBYHØJ: Østjyllands Politi blev søndag eftermiddag nødt til af sikkerhedsmæssige årsager at eskortere Rasmus Paludan og to andre demonstranter væk fra en demonstration på Åbyhøj Torv. Det skete, da der opstod uroligheder og flere personer begyndte at kaste med æg og lightere mod demonstranterne.

Billedet her er fra en tidligere demo hvor Stram Kurs mødte voldelig modstand. (Foto: Local Eyes)

Det var hovedsagligt en stor gruppe børn og unge mennesker, der var mødt op for at protestere mod de tre demonstranters budskaber. På et tidspunkt udviklede protesterne sig i en voldsommere retning, og til sidst vurderede betjentene på stedet, at de blev nødt til at få demonstranterne væk for, at det ikke skulle udvikle sig til en voldelig konfrontation.

En person blev anholdt og sigtet for ikke at ville opgive sit navn til politiet, men det kan ikke udelukkes, at flere personer bliver sigtet senere.

– Det er en lovlig anmeldt demonstration, så demonstranterne var i deres fulde ret til at stå der. Man har også ret til at ytre sin utilfredshed med deres budskaber, men det skal ske på en ordentlig måde, og det var desværre ikke tilfældet i dag. Vores opgave er at skabe tryghed og sikkerhed, og her vurderede vi, at vi af sikkerhedsmæssige årsager blev nødt til at skride ind og få demonstranterne væk, siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard.

Ingen personer kom til skade under demonstrationen.