To tidligere bandemedlemmer dømt efter tip fra borger

(Modelfoto: Allan Andersen)

Retten på Frederiksberg dømte mandag to tidligere bandemedlemmer for besiddelse af en revolver.

(Modelfoto: Allan Andersen)

De to 19-årige mænd blev idømt henholdsvis 3 år og 3,5 års fængsel og blev samtidig betinget udvist af Danmark.

Sagen begyndte ved, at Københavns Politi i marts 2018 fik et tip fra en borger, om at der lå en revolver i en kælder i Folehaven i Valby. Politiet valgte at udskifte revolveren med en attrap, og satte i den forbindelse videoovervågning op på stedet, så man kunne se, hvem der kom for at hente revolveren.

Få dage senere dukkede to unge mænd op og afhentede den uægte revolver. De to mænd er nu dømt for forsøg på besiddelse af den ægte revolver, som politiet altså havde fjernet.

”Sagen er et godt eksempel på, at samarbejde mellem borgere og politi kan føre til, at bandemedlemmer bliver dømt i retten. Det er vigtigt, at vi som samfund står sammen for at få stoppet bandekriminaliteten, så jeg er tilfreds med dommen,” siger anklager Anne Jacobsen.

De to mænd modtog dommen.