Adskillige adresser ransaget under stor politi-aktion

Nordjyllands Politi har hele tirsdagen været i gang med en større koordineret aktion, der er rettet mod indbrudsmiljøet i Nordjylland.

(Foto: Allan Andersen)

Flere grupper af politiets efterforskere har siden i formiddags ransaget på mere end 10 adresser i Vendsysssel-området.

Det er et sket som et led i en større, målrettet indbruds-efterforskning, som Nordjyllands Politi har arbejdet med i længere tid. Og derfor har betjentene i løbet af i dag været til stede på flere boliger for at ransage, blandt andet i Bindslev, Hjørring, Brønderslev, Pandrup, Løkken, Fjerritslev og Tårs.

På nuværende tidspunkt, her omkring kl. 15.00, har politiets efterforskere fundet en række forskellige mulige tyvekoster samt et større kvantum hash.

Det har politiet fundet
I Hjallerup fandt man på en adresse omkring 25 gram amfetamin, mens det største fund blev gjort på en adresse i Bindslev, oplyser lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov. Her blev der hos en 46-årig mand fundet en større mængde hampplanter samt 200 gram hash.

“Den 46-årige har vi anholdt ude på adressen. Vi har sigtet ham for at overtræde loven om euforiserende stoffer – og på grund af mængden mistænker vi manden for at ville sælge det videre,” siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Den 46-årig mand bliver i morgen fremstillet i Retten i et grundlovsforhør. På en adresse i Fjerritslev fandt man fx ph-lamper og en varmeblæser og andre effekter, som man mistænker for at stamme fra indbruds-kriminalitet. I Løkken fandt man blandt andet en generator, der også menes at stamme fra kriminalitet. En ransagning i Brønderslev førte til en sigtelse for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen.

Pres på indbruds-miljøet
Baggrunden for dagens indsats er, at politikredsen særligt i november var særligt plaget af mange indbrud, og samtidig står julen for døren – en tid, hvor der traditionelt opleves en stigning i antallet af indbrud.

Og efterforskningslederen, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, er tilfreds med dagens indsats.

“Med ransagningerne i dag har vi sendt et signal ud i indbrudsmiljøet om, at vi efterforsker målrettet og rykker ud med store styrker. Vores mål er at dæmme op for indbrud – især her op til borgernes juleferie,” lyder det fra vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der i næste åndedrag understreger, at Nordjyllands Politi opretholder
efterforsknings-trykket i hele december måned.

Og derfor udelukker vicepolitiinspektøren ikke, at der senere kommer
yderligere anholdelser.

“Aktionen i dag har givet os en række nye, interessante oplysninger,
som vi nu skal kigge nærmere på,” siger Anders Uhrskov.

Politiet kan yderligere oplyse, at – mens dagens aktion foregik – så lykkedes det for en patrulje i Hjørring at anholde to mænd, der var i færd med at begå indbrud i Hjørring by. Begge mænd bliver sigtet for indbrud.

Vicepolitiinspektør Anders Uhrskov opfordrer borgerne til at rette henvendelse til politiet på 114, hvis de observerer noget mistænkeligt.