Hovsa: To biler med overlæs snuppet

RØDBYHAVN: Politiets udlændingekontrolafdeling standsede onsdag aften to biler, der kom i land fra færgen i Rødbyhavn.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Den første blev tjekket klokken 19.10, og bilen så ud til at være godt læsset med drikkevarer. Derfor blev der foretaget en kontrolvejning, som bekræftede, at der var  en del for meget last med: Der var et overlæs på 17%, hvilket svarer til 340 kg.

Føreren af bilen – en 38-årig mand fra Kalundborg – blev sigtet for overlæs, og han kan nu regne med en bøde i størrelsesordenen 3.000 kroner.

Igen klokken 22.40 rullede en varebil i land. Det var en svensk bil, som også stod godt fast på jorden, for det viste sig, at der var et overlæs på 27% – eller 960 kg for meget. En 23-årig mand fra Malmø blev sigtet for overlæs.