Kemisk uheld på Hillerød Hospital

HILLERØD: Brandkøretøjerne fra Falck’s brandstation i Hillerød rykkede tirsdag eftermiddag ud til et uheld med kemikalier på Hillerød Hospital.

Tirsdag eftermiddag klokken 17.21 blev der slået alarm til 1-1-2 om kemisk udslip efter der skete et uheld med Formaldehyd på operationsgangen på Hillerød Hospital.

Det ætsende stof, der er yderst giftigt og både kan være kræftfremkaldende og i værste fald dræbende, bruges på hospitaler til desinficering af kirurgiske instrumenter. I dampform bruges stoffet også til at desinficere rum.

En medarbejder tabte en lukket beholder med godt en liter formaldehydopløsning, væsken løb ud da beholderen gik i stykker og det udløste en øjeblikkelig evakuering med udluftning på stedet, mens brandfolkene rykkede ind for at få væsken fjernet.

Mens brandvæsnet arbejdede på stedet var operationsgangen lukket, dog var der en operation i gang i en stue ved siden af den hvor uheldet var sket – her kunne man ikke gøre andet end udstyre både personale og patienten med masker så operationen kunne fortsættes.

Ingen personer kom til skade ved uheldet, det oplyser Nordsjællands Politi.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)