Kvik anmelder sendte politiet i hælene på spiritusbilist

(Arkivfoto: Allan Andersen)

AARHUS: En kvik borger kontaktede lidt efter midnat natten til fredag politiet, fordi han på Ringvej Syd i Aarhus kørte efter en bil, der kørte meget usikkert og flere gange havde været i grøften.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Der blev sendt en patrulje til steder og de spottede bilen ved krydet Christan X’s Vej og Ringvejen, og de fik kort efter standset bilen, hvori der sad to personer. Den 19-årige mandlige fører af bilen virkede meget påvirket af spiritus, og han var tydeligt irriteret over politiets tilstedeværelse.

Manden blev bedt om at puste i et alkometer, hvilket bekræftede, at manden havde en promille over det tilladte. Manden blev derfor sigtet for spirituskørsel. Da han blev bedt om at vise sit kørekort, oplyste han, at han ikke havde noget kørekort, da han tidligere var taget for spirituskørsel. Han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret.

Mens den 19-årige fører af bilen blev ført over i patruljebilen, tog den anden betjent kontakt til den 19-årige passager i bilen. Han var tydeligt irriteret på politiet og virkede aggressiv overfor betjentene, råbte “hold kæft” og nægtede at følge deres anvisninger. Han blev derfor også anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Begge mænd blev kørt til politistationen til videre afhøring og for chaufførens vedkommende også for at få taget en blodprøve.