Tre unge mænd kendt skyldige i røveri og grov vold

(Foto: Østjyllands Politi)

AARHUS: Tre 17-årige mænd blev fredag i Retten i Aarhus fundet skyldige i en sag, hvor en 18-årig mand natten til den 18. oktober blev udsat for et voldsomt overfald midt på strøget i Aarhus.

(Foto: Østjyllands Politi)

To tiltalte blev fundet skyldige i røveri og grov vold, og afventer en mentalerklæring, før der falder endelig dom i sagen mod dem. Én tiltalt, der ikke er tidligere straffet, blev idømt fire måneders fængsel, delvist betinget, for grov vold.

Den 18-årige mand var sammen med en kammerat på vej hjem omkring kl. 1 om natten, da de blev kontaktet af to af de tiltalte, der spurgte efter cigaretter. Kort efter blev den 18-årige uvarslet sparket i hovedet og frataget et par høretelefoner.

Ganske kort herefter kom den tredje tiltalte i sagen til, hvorefter mændene i forening hev den 18-årige mand ned på jorden og sparkede og trampede ham gentagne gange i hovedet, mens han lå forsvarsløs på jorden.

Hjælp fra vidner og overvågningsvideoer
Én af de tiltalte og to andre unge mænd blev samme nat anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet. Efterforskningen førte dog til, at de to øvrige mænd kort efter blev løsladt. På baggrund af efterforskningen lykkedes det senere Østjyllands Politi at finde de to medtiltalte, der herefter blev anholdt og varetægtsfængslet.

Det var særligt overvågningsvideoer og flere vidners signalementer af gerningsmændene, der ledte politiet på sporet af de tiltalte.

Tilfreds anklager
“Jeg er tilfreds med, at retten fandt det bevist, at det var de tiltalte, der begik røveri og vold overfor den 18-årige. Det er ganske unge mænd, der umotiveret udsætter tilfældige forbipasserende for røveri og grov vold i Aarhus midtby, så jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand og dømte de tre mænd i sagen. Derudover er jeg tilfreds med, at retten ved strafudmålingen lagde vægt på sagens karakter og grovhed”, siger anklagerfuldmægtig Jacob Gents.

De tiltalte nægtede sig alle skyldige, og de dømte udbad sig betænkningstid i forhold til anke af dommen.