16-årig med kniv skabte sig overfor politiet

NAKSKOV: To personer blev anholdt efter gadeuorden, natten til lørdag. Optakten var blot en person liggende på jorden , men derfra udviklede det sig hurtigt.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Natten til lørdag kl. 01.15 trillede en politipatrulje gennem Nakskov, og i Nybrogade var der flere personer forsamlet ud for et værtshus. En kvinde lå på fortovet, men da politibetjentene standsede op for at se, hvad der var i vejen, blev de mødt af en noget ophidset mand, der bad dem forsvinde.

Det lod betjentene sig dog ikke gå på af, og det viste sig, at den hidsige person var en 16-årig mand, der havde været i noget skænderi med kvinden, der var 28-år og fra byen.

For at få ro på stedet besluttede betjentene at anholde de to, men den 16-årige modsatte sig kraftigt anholdelsen og ville ikke rette sig efter politiets anvisninger. Han blev dog anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at lægge hindringer i vejen for politiet, og da politiet undersøgte ham, blev der fundet en kniv med et blad på 10,7 cm og en skruetrækker, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven og knivloven.

Den 28-årige kvinde blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De anholdte blev løsladt efter afhøring.