350 personer kontrolleret i kriminalitetskontrol

Blandt de 2.271 bilister gemte der sig både spritbilister, folk uden kørekort og sågar en bevæbnet bilist ! (Arkivfoto: Allan Andersen)

Omkring 350 personer blev kontrolleret, da Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag afviklede en stor kriminalitetskontrol på den sønderjyske motorvej.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Kontrollen foregik ved at vinke en stor del af den sydgående trafik ind på rastepladsen Oksekær Vest lidt nord for grænsen. Her stod en stor gruppe betjente, politikadetter, toldere samt en dyrlæge fra Fødevarestyrelsen klar til at undersøge papirer og køretøjer.

Blandt betjentene var også en gruppe fra Tungvognscenter Syd, som kontrollerede lastbiler. Dyrlægen kiggede så på den del af lastbilerne, som transporterede dyr. Vedrørende dyretransporter blev der givet et par mindre påtaler.

Ved  de øvrige kontrollerede blev en kvinde anholdt og sigtet for personelfalsk. Det drejer sig om en afrikansk kvinde, som tilsyneladende har brugt et ID-kort, der tilhører en anden. En anden afrikansk kvinde viste sig at have et ugyldigt kørekort.

Der blev også oprettet tre knivsager. Desuden var der tre sager vedrørende Schengen-efterlysninger af personer eller papirer.