Fængsel og udvisning for tyverier fra lystbådehavn

I dag er to litauere ved retten i Horsens blevet idømt 4 måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for flere indbrudstyverier på sejlbåde i Lystbådehavnen i Snaptun i Juelsminde i december 2018. De har været fængslet siden den 10. december 2018.

(Foto: Østjyllands Politi)

Litauerne erkendte sig skyldige i fire indbrudstyverier og et forsøg. Sidstnævnte fordi ejeren af en sejlbåd kom til stede og forhindrede indbruddet, og sammen med en anden bådejer, som han havde tilkaldt, foretog en civil anholdelse af tyvene. Politiet kom efterfølgende til stedet og overtog.

Den ene af litauerne kunne i retten i dag ikke huske at de havde været på den ene af bådene og stjålet ting herfra, hvorfor det kun var den anden der blev dømt i dette forhold. Ellers blev de dømt for at have begået indbruddene i forening.

Begge arbejdede her i Danmark, men udover det har de ingen tilknytning til landet, hvorfor dommeren fulgte anklagemyndighedens påstand om udvisning med indrejseforbud i 6 år.

Begge modtog dommen og de blev fortsat varetægtsfængslet, så de kan overgå direkte til afsoning og efterfølgende udvises.