Biljagt med fut i: Politibil brød i brand under eftersættelse

BLÅVAND: Under en eftersættelse af et par indbrudstyve, natten til søndag, blev det varme spor lige lovligt varmt for en af Syd- og Sønderjyllands Politi’s hundevogne som pludselig brød i brand.

(Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)

Hundevognen bliver dog næppe til patruljevogn igen, men det vigtigste er at hverken betjente eller tjenestehundene kom noget til – udover ærgelsen ved at en anden patrulje fik slået en klo i de eftersatte indbrudstyve.

Patruljen var på vej til et indbrud i en tøjbutik i Blåvand, da de bemærkede en hvid varebil, der i høj fart kørte i den modsatte retning og betjentene vendte omgående deres vogn og satte efter varebilen med fuld udrykning – dog ikke særligt længe da patruljevognen pludselig brød i brand

Tyvene slap dog ikke væk selvom der gik fut i patruljevognen, en anden patrulje havde allerede samme kurs og overtog derfor eftersættelsen af indbrudstyvene varevogn som kort efter blev bragt til standsning og tyvene flygtede alt hvad remmer og tøj kunne bære. En af tyvene havde held til at slippe væk i første omgang, men såvel bil som tyvekoster blev sikret på stedet sammen med en af indbrudstyvene, identisk med en 26-årig mand fra Frederiksberg, som søndag eftermiddag blev varetægtsfængslet i fire uger.

Udover fængsling af den 26-årige indbrudstyv fik Syd- og Sønderjyllands Politi også beslaglagt tyvenes varevogn og de ca 100 mærkevarejakker i bilen kunne returneres til rette ejermand.