Halvandet års fængsel i hash-sag fra Odense

(Foto: Østjyllands Politi)

En 34-årig fra Odense skal i fængsel i 1 år og 6 måneder. Det har Retten i Aarhus fredag truffet afgørelse om.

(Foto: Østjyllands Politi)

Manden blev dømt for i september måned to gange fra en medgerningsmand at have modtaget henholdsvis 30 og 40 kilo hash på Banegården i Odense, som han efterfølgende videreoverdrog til nogle andre i Odense.

Han blev også dømt for at have haft en CS-spray på bopælen i forbindelse med ransagning den 5. december 2018, hvor han blev anholdt. Han blev efterfølgende varetægtsfængslet den 6. december 2018.

Anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Morten Rasmussen, er godt tilfreds med dommen.

– Den domfældte afgav tilståelse i retten i dag omkring hans rolle i fordelingen af i alt 70 kilo hash i Odense-området. Jeg noterer mig, at det meget grundige efterforskningsarbejde i en sag af denne størrelse, endnu engang resulterer i, at der kan ske afgørelse af sagen som en tilståelsessag, ligesom det er sket i forbindelse med flere af sagerne i denne forholdsvis store sag om organiseret indsmugling af hash, siger anklageren.

Manden modtog dommen og blev løsladt efter dom.

Sagen har baggrund i en større anholdelsesaktion den 7. marts 2018, hvor Særlig Efterforskning Vest (SEV) i en nøje planlagt og koordineret aktion efter mange måneders efterforskning anholdt et større antal personer, og hvor den 34-årige blev anholdt efterfølgende den 5. december 2018, da efterforskningen havde vist, at han havde en rolle. En række af de øvrige har nu fået dom, men flere afventer fortsat en afgørelse.