Hovsa: Politibil bankede sammen med flere biler i kryds

Politibilen endte her nede i grøften, mens den påkørte personbil blev skudt ca. 40 meter videre ud ad fredensborgvej. (Foto: Allan Andersen)

KØGE: Mandag eftermiddag slog en 30-årig mand alarm, efter hans bil var blevet påkørt og to personer så var flygtet fra det andet køretøj. Undervejs til uheldsstedet blev en af politiets patruljevogne indblandet i et trafikuheld grundet glat føre.

Billedet er IKKE fra det aktuelle uheld, men et arkivfoto. (Arkivfoto: Allan Andersen)

Mandag eftermiddag kl. 16.30 anmeldte en 30-årig mand fra Køge, at han var impliceret i et færdselsuheld, og at både føreren og en passager i modpartens bil var stukket af fra stedet. Politiet kørte til uheldsstedet, hvor både anmelderens varebil og den forladte personbil var til stede.

Den 30-årige mand havde kørt ad Nylandsvej mod syd, da han standsede i vejsiden. Kort efter blev han påkørt bagfra af en personbil, der havde kørt i samme retning. Da anmelderen steg ud af sin varebil, så han to mænd flygte fra personbilen.

En kollega til anmelderen kom tilfældigt cyklende forbi, og forsøgte at forfølge de to mænd, men forgæves. Politiet forsøger nu at få identificeret føreren blandt de to flygtede mænd, idet politiet har haft kontakt til bilejeren, der oplyste, at bilen blev brugt af et familiemedlem. Føreren kan mistænkes for at have undladt at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til.

Politiet uddelte buler
En af politiets patruljevogne var på vej til uheldet med de to flygtende mænd, men patruljen nåede ikke helt så langt idet politiet var årsag til et færdselsuheld i krydset Ringvejen-Ringstedvej-Blegdammen.

Føreren af patruljevognen kørte udrykningskørsel ad Ringvejen mod nord og ville bremse ned, da flere bilister holdt for rødt i lyskrydset. På grund af fedtet/våd kørebane mistede føreren kontrollen over patruljebilen, hvilket medførte, at i alt fire andre bilister enten direkte eller indirekte blev impliceret i færdselsuheldet.

Heldigvis kom ingen til skade ved uheldet – udover stoltheden hos føreren af patruljevognen – men uheldet bevirkede at politiet måtte sende en anden patrulje til sagsbehandling af færdselsuheldet på Nylandsvej, mens trådene blev udredt mellem de bulede biler og patruljen.