Mand varetægtsfængslet efter ransagning på Langeland

(Arkivfoto: Allan Andersen)

SVENDBORG: En mand er ved et grundlovsforhør onsdag formiddag ved Retten i Svendborg blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for salg af narkotika efter straffelovens §191 samt ulovlig våbenbesiddelse efter straffelovens §192a.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Manden er sigtet for i perioden fra foråret 2017 frem til i går at have solgt 2,4 kg amfetamin samt at været i besiddelse af skydevåben med tilhørende ammunition.

Manden blev anholdt, da Fyns Politi tirsdag den 15. januar 2019 ransagede hans bolig på Langeland, og udover den nu varetægtsfængslede mand, blev også en kvinde anholdt under politiets aktion. Hun er sigtet for hæleri og blev løsladt efter endt afhøring.

Det er kun en uge siden, at Fyns Politi ransagede to andre adresse på Langeland samt otte adresser i Svendborg, og der er en klar sammenhæng imellem de to aktioner.

-Vi har i Fyns Politi gennem længere tid holdt et yderst vågent øje med Langeland og det øvrige sydfynske område. Vores viden om, hvad der foregår lokalt, er stor, og ingen i det kriminelle miljø kan derfor vide sig sikre. Vi kan hurtigt rykke ud – og det gør vi, når de kriminelle mindst venter det, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen og understreger, at politiet har en stor viden om, hvad der foregår i området – en viden, som nu for anden gang på en uge har ført til ransagning, sigtelser og en varetægtsfængsling.

– Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, oplyser Fyns Politi i pressemeddelelsen og har derfor ikke yderligere oplysninger om sagen.