Uvending på motortrafikvej endte i buler og trafikkaos

HELSINGE: Trafikken mellem Hillerød og Helsinge gik mandag i den grad i kludder efter en personbil og en taxa ved 13-tiden stødte sammen på Hillerødvejen omkring Bendstrup. Det udløste kilometerlange køer i begge retninger.

(Foto: Allan Andersen)

Ulykken skete mandag eftermiddag kort efter kl. 13, ifølge Nordsjællands Politi var det en 40-årig mand som besluttede at foretage en uvending og derved udløste ulykken, og påvirke hundredvis af bilisters planer.

Udfra skaderne at dømme er der tale om en taxa som foretager denne uvending midt på Hillerødvejen, en BMW som kommer kørende i samme retning mod nord har ingen mulighed for at undgå kollisionen og rammer taxa’en på den forreste del af førersiden og river derved kofanger, sideskærm og andet af bilens forende.

BMW’en endte nede i grøften i den modsatte vejbane, men trods en hel del skader på de to biler, bla. i form af afskudte airbags, så slap begge de to mandlige bilister uskadte fra kollisionen – derimod fik uheldet skabt en anseelig mængde frustrationer hos de øvrige trafikanter som i første omgang måtte sidde fast i næsten en halv time ved uheldsstedet.

(Foto: Allan Andersen)

Der var kommet så meget styr på uheldsstedet omkring kl. 13.35, at betjentene kunne åbne for trafikken i det ene spor og skiftevis sende bilerne igennem uheldsstedet mens der blev ryddet op.

Oprydningen tog dog et godt stykke tid og først omkring kl. 14.45 var der endelig ryddet op så trafikken kunne genoptages i normalt omfang. På trods af at uheldet skete uden for myldretiden, så strakte køen af biler i det nordgående spor sig helt ned forbi Isterødvejen, mens køen på et tidspunkt næsten nåede op til Helsinge i det sydgående spor.

Ifølge Nordsjællands Politi kom ingen af de involverede bilister noget til ved ulykken.

(Foto: Allan Andersen)