27-årig mand kørte i frakendelsestiden og fornærmede betjent

(Arkivfoto: Politi.dk)

ROSKILDE: Fredag formiddag kl. 10.32 bemærkede en patrulje en bil på københavnsvej, der holdt med slukket motor i siden af vejen med havariblinket tændt.

(Arkivfoto: Politi.dk)

Ejeren af bilen, en 27-årig mand fra Karlslunde, sad på førersædet og ventede på sin ven, der var inde i en bank. Den 27-årige var frakendt førerretten, men nægtede at have ført bilen. Da vennen kom ud aflåste den 27-årige bilen på stedet, og de gik begge hen til bussen.

Politiet fik kort efter oplysninger fra flere vidner på stedet om, at den 27-årige nu var kørt fra stedet i bilen. Politiet fik dog ikke fat i den 27-årige den dag, så de kørte til hans adresse lørdag formiddag for at sigte manden for kørsel i frakendelsestiden.

Det var 3. gang den 27-årige kørte i frakendelsestiden, og derfor beslaglagde politiet bilen med henblik på konfiskation, selvom den 27-årige ikke var hjemme da politiet bankede på.

Han kom dog hjem mens autohjælp var ved at læsse bilen, og han var mildt sagt utilfreds med ordensmagtens borttransport af hans bil. Han blev meget opfarende og vred på patruljen, der blev overfuset med alverdens ukvemsord.

Den 27-årige fik derfor sigtelsen for færdselssagen, udvidet med en sigtelse for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. Den 27-årige modsatte sig beslaglæggelsen af hans bil, så retten skal nu tage stilling til dette indgreb.

Retten vil under sagens afgørelse tage endelig stilling til, om bilen skal konfiskeres.