52-årig mand dømt for trafikdrab på 97-årig kvinde

(Modelfoto: Allan Andersen)

FYN: En 52-årig mand er fredag blevet idømt 1 år og 4 måneders fængsel samt frakendt kørekortet i 5 år for at have forvoldt en ældre kvindes død ved et sammenstød på Tåsinge, d. 20 februar 2017.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Manden fik en fængselsstraf, fordi han var spirituspåvirket med en promille på 1,49, da han omkring kl. 21.42 kom over i den modsatte vejbane på Sundbrovej, hvor han påkørte en personbil frontalt.

Begge biler blev totalskadet ved sammenstødet, og både den mand, der nu er dømt, og passageren i den modkørende bil kom til skade ved ulykken. Passageren var en 97-årig kvinde som afgik ved døden 1½ måned efter ulykken uden at være kommet ud af respiratoren.

Folketinget har ved en lovændring i 2010 bestemt, at uagtsomt manddrab i forbindelse med spirituskørsel som udgangspunkt skal straffes med mellem 16 og 18 måneders fængsel, og det var dette udgangspunkt domsmandsretten var enige om at følge, også selvom sagen har været længe undervejs, navnlig fordi Retslægerådet har været involveret undervejs for at fastlægge, at den ældre kvindes død skyldtes trafikulykken.

Den dømte 52-årige mand valgte at modtage dommen.