Skildpadder stjålet og afleveret igen

(Modelfoto)

RANDERS: Plantorama i Randers blev lørdag formiddag udsat for et lidt særpræget butikstyveri. En mand havde ved 11.30-tiden indfundet sig i forretningen og taget kontakt til en medarbejder, da han ønskede at købe tre skildpadder.

(Modelfoto)

Medarbejderen pakkede tre skildpadder ned i en kasse sammen med identifikationspapirer, og kunden gik mod kassen. Men i stedet for at betale gik han ud gennem en ubemandet kasse og forlod butikken uden at betale for de tre skildpadder.

Senere på dagen blev Plantoramas afdelingschef opmærksom på, at en mand havde sat en skildpadde til salg på en side på Facebook. Afdelingschefen kunne med det samme genkende skildpadden som værende én af de tre, der var blevet stjålet fra hendes forretning. Via sælgerens Facebook-profil fandt politiet frem til nogle personoplysninger, der, i kombination med oplysninger i politiets systemer, identificerede sælgeren som en 37-årig mand fra Randers SØ.

Politiet tog derfor hen til mandens adresse for at foretage en ransagning. Manden var ikke selv hjemme, og politiet fandt heller ikke skildpadderne på hans bopæl. Til gengæld fandt man de identifikationspapirer, der fulgte med de tre skildpadder. Betjentene efterlod en seddel til manden med besked om, at han skulle kontakte politiet snarest muligt.

Søndag kl. 10.15 ringede den 37-årige mand så til politiet. Han blev bedt om snarest muligt at aflevere de tre skildpadder, og kl. 10.35 indfandt han sig på politigården i Randers med en papkasse med de tre skildpadder i. De var alle i live og blev kort efter afhentet af en medarbejder fra Plantorama, der efterfølgende også fik udleveret de tilhørende identifikationspapirer.