Skummel tøjsælger på spil

(Modelfoto: Politi.dk)

KALUNDBORG: Fredag eftermiddag kl. 13.27 fik politiet en anmeldelse om, at en ca. 60-årig mand, pænt klædt og kørende i mørk personbil, kl. ca. 1315 havde til hensigt at faldbyde tøj/jakker på Nytorv i Kalundborg.

(Modelfoto: Politi.dk)

Manden havde jakkerne i flere poser, hvilket anmelderen fandt mistænkeligt. Politiet nåede dog ikke at finde manden i Kalundborg by, inden han var forsvundet derfra.

Senere på dagen, kl. 17.04 fik politiet endnu en anmeldelse om, at en 50-60-årig mand med et sydeuropæisk udseende kl. ca. 14.30 havde faldbudt jakker på en tankstation, Algade, Gørlev. Tøjsælgeren havde henvendt sig og spurgt om vej til lufthavnen, hvorefter anmelderen havde vist ham vejen på et kort i mandens bil.

Herefter havde manden faldbudt noget mærketøj, som han gerne ville sælge, så han ikke havde overvægt i sin kuffert. Anmelderen havde nogle få kontanter på sig og følte sig nærmest presset til at købe tre jakker, hvor der stod ”Made in Italy” i kraven. Herefter forsvandt sælgeren fra stedet i en mørk personbil.

Sælgeren, der formodes at være identisk med manden fra Nytorv, Kalundborg, tidligere på dagen, blev beskrevet som:
A: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 50-60 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Lignede en fra Italien, Talte: Engelsk, Iført: Blå/rødlig tynd striktrøje.

Politiet forsøger nu at få manden identificeret ud fra hans bil, hvis nummerplade var blevet aflæst.

Politiet vil opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for at indgå aftaler om køb af varer fra en person, der tilfældigt faldbyder diverse tøjvarer eller øvrige effekter. Som forbruger er mulighederne for reklamation som regel ikke til stede, idet sælgeren ikke har et fast forretningssted, hvor reklamation kan ske. Næringsloven kan være overtrådt for sælgerens vedkommende og kan straffes med bøde.