16-årig dreng snuppet på ulovlig motorcykeltur

(Arkivlfoto: Allan Andersen)

AARHUS: Søndag kl. 18.40 blev en patrulje på Joh. Baunes Plads i Aarhus opmærksom på en motorcykel, hvor føreren ikke havde hjelm på.

(Arkivlfoto: Allan Andersen)

Patruljen tændte for horn og lygter for at få føreren til at standse, men føreren kørte fra stedet via cykelstien og modsat færdselsretningen ved Marselis Boulevard og derefter ind over græsarealet ved Dalgas Avenue, hvor han, formentlig på grund af det våde føre, ramte ind i et træ, da han forsøgte at dreje mod venstre.

Betjentene steg ud af bilen og råbte efter ham, men føreren løb fra stedet og sprang over flere hegn forbi Otto Mølsteds Kollegium og videre ad N.J. Fjords Gade. Betjentene var lige i hælene på ham og råbte flere gange, at han skulle standse, men han fortsatte i løb, og på et tidspunkt mistede betjentene ham af syne.

Betjentene fortsatte dog med at lede efter ham i området, og kort tid efter fandt de ham siddende ved en trappeopgang ved Frederiksbjerg Althet Klub. Han var meget forpustet og havde fået en flænge ved øjet. Han forklarede dog hurtigt til politiet, at han havde været udsat for et overfald, hvor han var blevet slået i hovedet, og at han var løbet væk fra gerningsmændene, hvilket var grunden til, at han var så forpustet.

Den købte betjentene dog ikke, og den kun 16-årige dreng blev anholdt og sigtet for at køre i narkopåvirket tilstand, for kørsel uden førerret, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for at køre motorcykel på cykelstien og modsat færdselsretningen og for lov om euforiserende stoffer, da betjentene fandt en klump hash i hans ene strømpe.