Et års fængsel for at overtræde indrejseforbud

(Foto: Allan Andersen)

En 33-årig udenlandsk mand med bopæl i Sverige blev onsdag idømt et års fængsel for at overtræde et indrejseforbud. Det er den første afgørelse, der falder i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds, efter at strafskærpelserne i udlændingeloven trådte i kraft den 1. marts 2019.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Den 33-årige blev anholdt tirsdag klokken 12.50, da han kom retur til Danmark med færgen til Rødbyhavn, efter at tysk politi havde afvist ham ved grænsen. Han var passager i en svensk bus, og årsagen var, at den 33-årige ikke havde nogen gyldig rejselegitimation.

Det viste sig, at han havde i august 2018 var idømt et forbud mod at rejse ind i Danmark, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af udlændingeloven.

Den dømte – som blev fængslet efter dommen – ankede dommen på stedet efter samråd med sin forsvarer.