Politihundehvalpen Smilla på narkoarbejde

VEJLE: Efterforskere fra Sydøstjyllands Politi tilkaldte for en sikkerhedsskyld narkohunde til ransagning i indbrudssag. Det var en klog beslutning.

Lille Smilla fandt spændende sager hos en mand i Vejle (Foto: Sydøstjyllands Politi)

Over et kilo amfetamin, lige under 20 gram kokain og et fint narkoregnskab blev resultatet af Smillas besøg i en lejlighed med tilhørende loftsrum hos en 29-åring mand i Vejle. Han var mistænkt i en indbrudsefterforskning.

Han blev i dag onsdag fremstillet i grundlovsforhør og straks idømt tre års fængsel for den fundne narko. Han blev også varetægtsfængslet, indtil han kan påbegynde afsoning af dommen.

Smilla snusede gode beviser frem
Ransagning er en standardprocedure i mange efterforskninger og også i gårsdagens indbrudsefterforskning. Det sker også jævnligt, at der tilkaldes bistand fra politihundene. I går skete der det, at narkohunden Smilla markerede for fært i et skab køkkenet. Her blev fundet en sort notesbog med narkoregnskab og tegn på rester af hash.

Over skabet markerede hunden ligeledes for fært, her blev fundet to spiseskeer med rester af et hvidt stof og endnu en notesbog med regnskab, samt nogle små beholdere til hash og kokain med rester i. Der blev ikke fundet noget i kælderrummet, der tilhører lejligheden eller i den mistænktes køretøj.

Den mistænkte havde også adgang til loftsrum og hængelåsen blev klippet. Loftrummet så helt tomt ud, men Smilla, der alligevel blev sendt ind i rummet fik straks færd i den modsatte ende, hvor hun bag plastik og isolering markerede for en gemt taske. Tasken indeholdt ca. 1,1 kg amfetamin.

I et andet loftrum, hvortil efterforskerne under ransagning havde fundet en nøgle i lejligheden, så også helt tomt ud. Smilla blev igen sendt ind i rummet og hun tilkendegav tydelig færd oppefra. Loftet blev afsøgt og hunden markerede ind under isolering i ca. 180 cm. højde for en lille pose med hvidt stof. Denne indeholdt 14,5 gr. kokain.

Der er en lille tilføjelse til historien om Smilla – hun er kun under uddannelse og ikke officielt godkendt endnu. Det var således træning for den unge hund i går, da hun blev sendt på arbejde inden de mere erfarne og godkendte hunde skulle have været i gang. Men Smilla har allerede bevist, at hun i den grad har fornemmelse for sne….