63-årig kvinde fastklemt i trafikulykke

Den sølvfarvede Ford Mondeo blev klippet i stykker, og taget fjernet. Dette skete for at sikre de to ældre mennesker i bilen mod yderligere skader. (Foto: Allan Andersen)

ROSKILDE: Torsdag eftermiddag kl. 15.20 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld med flere biler impliceret på motorvejen i det vestgående spor umiddelbart efter afkørsel 13 Ringstedvej. Der var tale om kvæstede og en enkelt bilist som blev udsat for vold.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Motorvejen måtte i forbindelse med rednings- og oprydningsarbejdet spærres helt, så trafikken blev ledt væk fra motorvejen ved afkørsel 13. Det medførte massiv kø på motorvejen i det vestgående spor frem til kl. ca. 17.20, hvor motorvejen blev åbnet.

Inden uheldet havde der været kødannelse omkring afkørsel 13. Det opdagede en 52-årig mand fra Langeskov for sent, så han med sin varebil kørte op i en personbil ført af en 63-årig kvinde fra Kirke-Såby. Hendes bil blev skubbet frem i næste bil, som igen påkørte bagenden af et fjerde køretøj.

Fastklemt i en halv time
Den 63-årige kvinde kom slemt til skade og sad fastklemt i bilen i ca. 30 minutter, inden hun blev frigjort og efterfølgende i en ambulance med politieskorte blev kørt til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og behandling.

Politiet måtte undervejs tilkalde flere ambulancer til uheldsstedet, idet den mandlige part gik i chok ligesom et vidne på uheldsstedet.

En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge de implicerede køretøjer og uheldsstedet, hvorefter tilkaldte bjærgningskøretøjer sørgede for flytning af de to værst medtagne køretøjer, så motorvejen kunne genåbnes.

Politiet undersøger nu, om årsagen til uheldet kunne være, at den 52-årige kortvarigt havde haft fokus på en GPS og derfor for sent opdagede køen på motorvejen. Den 63-årige kvinde meldes torsdag aften uden for livsfare, men er fortsat indlagt til behandling for flere knoglebrud.

Bilist ramt af knytnæveslag
I forbindelse med massive kø på motorvejen var det opstået en uoverensstemmelse mellem to bilister, hvilket udmøntede sig i, at en mandlig bilist blev slået i ansigtet, da han havde filmet en varebils kørsel i nødsporet. Føreren af varebilen var blevet sur herover og havde henvendt sig hos bilisten, der fik næseblod som følge af et knytnæveslag.

Politiet afventer nu en egentlig anmeldelse fra bilisten, der kørte på skadestuen efterfølgende for at blive tilset og få registreret skaden.