Bandedrab: Bandefolk blev skudt, påkørt og stukket med knive

(Foto: Allan Andersen)

RUNGSTED: Politiet vil stadig gerne høre fra vidner eller andre, som har oplysninger om lørdagens skyderi, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Nordsjællands Politi er stadig i gang med efterforskningen af det skyderi, som lørdag aften fandt sted på Rungsted Strandvej.

Ved skyderiet, der skete klokken 18.03 blev en 20-årig mand fra Nivå dræbt, mens fire andre unge mænd i alderen 20-27 år blev såret. Selve motivet til skyderiet er endnu ikke klarlagt, men Nordsjællands Politi mener fortsat, at årsagen er en uenighed mellem to lokale bandegrupperinger.

Skudt, knivstukket og påkørt
Søndag har Nordsjællands Politi korrigeret tidligere oplysninger om at alle sårede var ramt af skud, det viser sig at der reelt er tale om en person som er dræbt af skud, mens en anden er såret af skud, en tredje er såret af knivstik, mens de sidste to ser ud til at have fået deres skader via påkørsel med en bil.

14 mænd blev senere på aftenen anholdt, hvor mange af dem, som bliver fremstillet, bliver afgjort i løbet af lørdag, hvor eventuelle fremstillinger også vil ske.

Nordsjællands Politi var massivt til stede i Rungsted umiddelbart efter skyderiet, hvor man udover sikring og indsamling af spor og oplysninger fra vidner også ledte efter en eller flere gerningsmænd til skyderiet.

– Jeg har stor forståelse for, at der kan opstå utryghed efter sådan en hændelse. Derfor vil vi også være ekstra synligt til stede, både i Rungsted og i andre dele af politikredsen, for at sikre, at borgerne igen føler sig trygge, siger Carsten Spliid, politiinspektør og linjechef for Forebyggelse og Nærhed, Nordsjællands Politi.

Video fra pressemøde på Helsingør Politigård lørdag aften kl. 21.45

Nordsjællands Politi vil fortsat gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger, som kan bidrage til sagens opklaring. Henvendelse til Nordsjællands Politi kan ske på telefon 114.