Bombetrusler: Politi er fortsat massivt til stede i Aalborg

(Foto: Local Eyes)

Efter gårsdagens bombetrusler mod TECHCOLLEGE og Aalborg Tekniske Gymnasium er Nordjyllands Politi fortsat massivt til stede i Aalborg med tryghedsskabende patruljer, ligesom man fortsat er i færd med at gennemsøge en række bygninger. Ingen bomber er fundet.

(Arkivfoto: Local Eyes)

Den tryghedsskabende patruljering betyder, at borgerne i Aalborg også i dag vil se mere politi i gadebilledet. Politiets tryghedsindsats omfatter også tilstedeværelse på de lokaliteter, der er færdigundersøgt.

”Vi tager bombetrusler særdeles alvorligt. Så vores opgave er også at genskabe trygheden ved at være synlige og være til rådighed for borgere, elever og beboere i de berørte områder,” siger politiinspektør Ole Kristensen, ansvarlig for indsatsen.

Fortsat afspærringer
Flere områder er stadig afspærret, da politiets hundepatruljer i dag har genoptaget arbejde med at undersøge skolens lokaliteter, som har været under bevogtning af styrker fra Hjemmeværnet.

Lige nu arbejder bombehundene på Øster Uttrup Vej og på Sigrid Undsets Vej i Aalborg og Aalborg Øst – senere indsættes de på Struervej i Aalborg Øst og Teglværket i Nørresundby, der også skal undersøges.

”Det kommer til at tage det meste af dagen, men de adresser, vi har undersøgt, er genåbnet, og der er der trygt at være,” siger Ole Kristensen.

Efterforskning på fuldt tryk
Nordjyllands Politi har lige siden anmeldelsen efterforsket intenst i sagen for at finde frem til den mulige gerningsmænd. Der er tale om en bred efterforskning, og der er flere spor, der undersøges, herunder især tekniske.

”Vi lægger meget energi i at få sagen opklaret, men vi kan ikke udtale os yderligere af hensynet til den videre efterforskning,” siger Ole Kristensen.

Sagen kort: 
Nordjyllands Politi modtog i går, 25. april kl. 06.20, anmeldelse om, at der via mail var en bombetrussel mod skolens lokaliteter.

Det fik straks politiet til at reagere og iværksætte afspærring af skolens adresser i Aalborg, Nørresundby og Hobro.

Afspærringen har været omfattende og forstyrrende for infrastrukturen, især i Aalborg, men politiet tager den slags trusler meget alvorligt, hvorfor man straks begyndte at undersøge skolens lokaliteter.