Politijagt: 28-årig indbrudstyv jagtet gennem flere byer

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 13.30 i Retten i Randers en 28-årig mand, der sigtes for indbrud, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for at modsætte sig anholdelse og for narko- og spirituskørsel.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Den 28-årige mand blev anholdt natten til fredag kl. 00.58 efter en længere eftersættelse, der endte i Mørke.

En patrulje var blevet opmærksomme på bilen, der havde polske nummerplader og en chauffør bag rattet iført en sort hue og handsker. Men da patruljen gjorde tegn til, at føreren skulle standse bilen forsøgte han i stedet at køre fra dem.

Det førte til en eftersættelse med høj fart gennem Thorsager og Fårup og endte i Mørke, hvor føreren på Randersvej ramte en kantsten, hvilket betød at bilen punkterede.

Føreren af bilen forsøgte herefter at løbe væk fra betjentene, på trods af at de flere gange råbte, at han skulle standse. Han blev dog kort efter fanget, men forsøgte at vriste sig fri og gjorde modstand under anholdelsen. Han blev derfor sigtet for at modsætte sig anholdelse. Betjentene vurderede, at manden også var påvirket af narkotika og/eller spiritus, hvilket han også blev sigtet for.

Under ransagning af bilen fandt betjentene indbrudsværktøj i form af pandelampe, handsker, skruetrækker og koben. Der blev også fundet en del værktøj, der efterfølgende har vist sig at være stjålet fra en varebil i Kolind natten til fredag.