Stort lastvognsværksted ramt af storbrand

(Foto: Allan Andersen)

HILLERØD: Fredag aften kort efter kl. 20 blev der slået alarm om ild i Jens Junckers MAN værksted på Vølundsvej.Det var en vaks forbipasserende som opdagede de sortsværtede og fik slået alarm til 1-1-2.

HSE-enheden fra brandstationen få hundrede meter fra værkstedet var hurtigt fremme, men det var åbentlyst for enhver at der var tale om en omfattende indsats hvorfor der blev slået storalarm med det samme.

Alle Frederiksborg Brand & Rednings brandkøretøjer i Hillerød røg afsted efter få minutter, mens der blev rekvireret assistance fra Helsinge, Frederikssund, Farum og Beredskab Øst som kom til assistance med en drone.

Brandfolkene havde trængt ind i bygningen nedefra i den første indsats, og da stigevognen var kommet på plads kunne ilden angribes direkte via vinduerne samt ved at skyde vand gennem murene med en skæreslukker, et slukningsværktøj som via ekstremt højt vandtryk skærer sig vej gennem tykke mure i beton og sågar stålplader.

Ilden var tilsyneladende koncentreret i området omkring førstesalen i bygningen og havde godt fat i konstruktionen, men ilden blev dog stoppet inden den kom frem til selve værkstedet hvor der stod en række lastbiler som var til reparation.

Ingen personer kom noget til ved branden, som efterlod det store lastvognsværksted med omfattende skader fra enten den direkte ild eller fra sod og røg.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)