To anholdt for at forvolde fare for andre: Skød hul i bil ved indskydning af riffel

(Arkivfoto: Allan Andersen)

BROAGER: Et projektil ramte mandag formiddag et parkeret køretøj nær Broager i Sønderborg Kommune. Ingen kom til skade ved hændelsen, hvor politi og hjemmeværn for en sikkerheds skyld har afsøgt området.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog mandag klokken 11.56 en anmeldelse om, at en gruppe personer skød med riffel nær Broager i Sønderborg Kommune.

Klokken 12.00 ankom en patrulje til stedet og kom i kontakt med to mænd på henholdsvis 33 og 39 år med tilknytning til lokalområdet. De to borgere havde oprettet en hjemmelavet skydebane, hvor der var affyret cirka 40 skud i forbindelse med indskydning af en jagtriffel.

Blev anholdt
Umiddelbart efter patruljens ankomst blev de to mænd anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, hvor man ved grov kådhed volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Klokken 12.05 modtog politiet en anmeldelse fra en borger, der havde opdaget, at et projektil havde ramt borgerens køretøj. Personbilen holdt parkeret i et større sommerhusområde ved Vemmingbund, 1,3 kilometer fra den hjemmelavede skydebane.

Politiet afsøgte området ved hjælp af en drone samt ved hjælp af personel fra Hjemmeværnet for at undersøge, om nogen var kommet til skade i forbindelse med indskydningen af riflen. Det har indtil videre vist sig ikke at være tilfældet.

Havde våbentilladelser
Begge personer havde de fornødne våbentilladelser. Som et led i efterforskningen undersøger politiet desuden, hvorvidt skydebanen opfylder kravene i lovgivningen.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer borgere, der konstaterer skader på ejendom m.m. i forbindelse med indskydningen, til at kontakte servicecentret på telefon 1-1-4.