To mænd dømt for at have indført op mod 120 kg hash til Danmark

(Arkivfoto: Allan Andersen)

En 48-årig mand fra København og en 40-årig hollandsk statsborger er blevet dømt for at have indført op mod 120 kg hash til Danmark med henblik på videresalg.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Den 48-årige dansker er blevet idømt to år og fire måneders fængsel samt en ubetinget frakendelse af førerretten, mens den 40-årige hollænder er idømt to år og tre måneders fængsel samt udvisning af landet for bestandig. Derudover har en 50-årig hollandsk lastbilchauffør, der kørte noget af hashen til Danmark, tidligere fået en dom på to års fængsel og udvisning af landet for bestandig.

Det var politiets specialenhed, Særlig Efterforskning Vest, der kom på sporet af mændene i forbindelse med en anden stor sag om indsmugling af narko fra Holland til Danmark. Derfor stod betjentene klar, da den hollandske lastbil den 3. maj 2018 kl. 10.45 kørte ind på en adresse i Hedehusene, hvor den 48-årige dansker skulle overtage lasten på de 60 kg hash.

Forsøgte at flygte
Den 50-årige hollandske lastbilchauffør blev anholdt på stedet, mens den 48-årige dansker forsøgte at flygte fra politiet i en bil. Det resulterede i en eftersættelse, hvor den 48-årige med høj fart forsøgte at køre væk fra betjentene. Det er hans kørsel i forbindelse med denne eftersættelse, der er årsag til, at han også har fået en ubetinget frakendelse af førerretten.

Den 48-årige dansker og den 40-årige hollænder er desuden dømt for den 11. november 2017 at have modtaget i omegnen af 40-60 kg hash på en adresse i Hvidovre. Den 40-årige hollænder blev anholdt i Holland i juni 2018 og efterfølgende udleveret til Danmark.

Alle har modtaget dommen.