En dræbt: Porsche knust i solouheld

HELSINGE: Lørdag aften omkring kl. 19.30 forulykkede en Porsche Cabriolet på Høbjergvej, ulykken skete ved høj fart og kostede en mandlig passager livet.

Ifølge lokale vidner var den forulykkede bil først kørt gennem Høbjerg i retning mod kildevejen, i følgesskab med en anden hvid sportsvogn, og efter et øjeblik kom den så retur ad Høbjergvej i retning mod Pibemølle – og i høj fart.

Om farten var årsagen til ulykken er endnu ikke afklaret af Bilinspektøren og politiets teknikere, men farten havde en tydelig effekt på bilen som blev fuldstændig knust i passagersiden ved kollision med et vejtræ, og endte med at rulle om på taget.

Porschen var en cabriolet, og derved endte bilen så uheldigt med bunden i vejret at tililende vidner ikke kunne komme indtil de to kvæstede mænd i bilen, men alene snakke med dem via en smal passage mellem jorden og bilens karosseri. Redningsmandskabet ankom meget hurtigt til uheldsstedet, ligesom ambulancer, akutlæge, flere politipatruljer og en lægehelikopter også var fremme i løbet af meget kort tid.

Eftersom der ikke var noget tag på bilen lå de to mænd fastklemt mellem karroseriet og jorden, da redningsfolkene nåede frem. (Foto: Allan Andersen)

Brandbil trak kvæstede fri
Den yderst uheldige placering samt den voldsomme deformering af bilen gjorde at brandfolkene ikke umiddelbart kunne frigøre de to fastklemte mænd, men ved at bruge en brandbil som træk fik mandskabet vippet bilen så langt op, at det lykkedes at få de to svært kvæstede mænd ud af bilvraget.

Ambulancereddere og læger kæmpede for de kvæstedes liv på stedet inden lægehelikopteren kunne lette med bilens svært kvæstede passager og sætte kursen mod Rigshospitalets Traume Center i København, og en ambulance med fuld udrykning kørte til Hillerød Hospital med den hårdt kvæstede fører af bilen.

Lørdag aften har Nordsjællands Politi bekræftet at en af de to kvæstede, en mand som var passager i bilen, ikke overlevede sine skader og derfor afgik ved døden på Rigshospitalet. Bilens fører er fortsat i live, og han skal være stabil efter traume behandling på Hillerød Hospital.

De pårørende er underrettet.

Pasagersiden var fuldstændig knust på den dyre sportsvogn. (Foto: Allan Andersen)

Høbjergvej spærret i timevis
Den voldsomme ulykke medførte at politiet måtte afspærre Høbjergvej totalt frem til sidst på aftenen, dette skete for at politiets teknikere og en bilinspektør uforstyrret kunne undersøge sporene fra den voldsomme ulykke.

Der er af naturlige årsager endnu ikke nogen oplysninger fra de tekniske undersøgelser af ulykken, men det er klart at kollisionen med vejtræet er sket med høj hastighed efter at bilens fører mistede kontrollen over sportsvognen.

Eftersom bilen, som var en Porsche Cabriolet, ikke havde noget tag havde kollisionen med vejtræet, og det at bilen væltede rundt med bunden i vejret, store konsekvenser og formentlig en del af årsagen til de omfattende skader på de to i bilen.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)