Flere sigtet for færdselsforseelser på Bornholm

(Modelfoto: Allan Andersen)

BORNHOLM: Fra torsdag til søndag gav politiet på Bornholm den gas med en større færdselsindsats – og den gav pote.

(Modelfoto: Allan Andersen)

En målrettet færdselsindsats torsdag gav flere sager. Tre mænd er sigtet for at køre på konstruktivt ændrede knallerter, og en 63-årig mand er sigtet for spirituskørsel, efter en alkometertest slog ud over det tilladte. Alle fire sager er optaget i Rønne.

I Snogebæk blev en 27-årig mand standset i bil. Han virkede påvirket, og her var det en narkometertest, der resulterede i, at han måtte en tur med på hospitalet for at aflevere en blodprøve. Samtidig er han også sigtet for at have stjålet en nummerplade fra et andet køretøj og sætte det på sin egen bil.

Fredag kl. 11.24 var der er mindre færdselsuheld på Simblegårdsvej. En 55-årig mand havde sat hastigheden ned, da en forankørende skulle dreje til venstre ad Jydegårdsvej. En 32-årig bilist overså, at de forankørende havde sat farten ned, og kørte op bagi den 55-årige. Der skete kun materiel skade.

Fredag kl. 18.42 kunne en patrulje anholde en 51-årig mand for spirituskørsel på hans bopæl. Opmærksomme borgere havde set den berusede mand køre fra Dagli’Brugsen i Klemensker og alarmerede politiet. En blodprøve skal nu afsløre promillen.

ATK-bilen målte fredag på Nyker Strandvej efter henvendelse fra borgere. 21 bilister kørte hurtigere end de tilladte 50 km/t. En enkelt står til klip i kortet for en hastighed på 72 km/t.

En 69-årig tysk turist kørte søndag eftermiddag galt på Søndre Ringvej på grund af uopmærksomhed. Der skete ingen personskade.