Politijagt: Motorcrosser taget af politiet

(Arkivfoto: Allan Andersen)

GREVE: Mandag kl. 12.13 fik en motorcykelbetjent øje på en crossmaskine, som kom kørende i høj hastighed på Lillevangsvej med en fører uden styrthjelm.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Betjenten kørte efter motorcrosseren for at lave en kontrol af køretøjet og føreren. Motorcrosseren standsede ikke selvom motorcykelbetjenten tændte udrykningssignalet, men fortsatte videre ad Lillevangsvej.

Ved stadion kørte motorcrosseren ind på en cykelsti, hvor han bremsede kraftig ned for at svinge. Ved nedbremsningen mistede føreren herredømmet over crossmaskinen, der væltede men føreren kom ikke til skade, men løb fra stedet.

Motorcykelbetjenten indhentede føreren, der blev tilbageholdt uden dramatik. Føreren viste sig at være en 22-årig mand fra Frederiksberg, der havde knallerten holdende på sin arbejdsplads i Greve og var kørt en tur i sin frokostpause.

Føreren havde kørekort til motorcykel, men da motorcrosseren ikke var indregistreret og forsikret, tog politiet den ind til nærmere undersøgelse.

En bilinspektør skal nu klarlægge, om der er tale om en registreringspligtig motorcykel, eller en motorcrosser, der kun må køre på en bane. Når undersøgelsen er færdig, vil den 22-årige blive indkaldt til en afhøring, hvor han vil blive præsenteret for de færdselsforseelser, som han skal sigtes for at have overtrådt i forbindelse med sin kørsel.