42-årig mand erkender at stå bag to drab

NYK. F: To mænd er blevet fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Nykøbing Falster, og den ene sigtede – en 42-årig mand fra lokalområdet – har erkendt at være skyldig i drabene i Ruds Vedby og Vemmelev.

Den 42-årige mand har udover at erkende sig skyldig i drab, også erkendt at være skyldig i brandstiftelse. En 34-årig mand som også er sigtet i sagen nægter sig skyldig.

De to mænd blev dog begge varetægtsfængslet frem til d. 18 juli.

De to drab i Ruds Vedby og Vemmelev har alle haft fælles modus, hvor beboeren er blevet dræbt og gerningsstedet efterfølgende sat i brand. Politiet indikerede for få dage siden, at man jagtede en og samme gerningsmand/gerningsmænd for at stå bag de to drab.

Det første drab som den 42-årige mand har erkendt skete i et hus i Ruds Vedby den 20. april. Her nedbrændte et hus mens beboeren, den 68-årige Kiehn Georg Andersen, var forsvundet trods en stor og omfattende eftersøgning.

Lig fundet i grusgrav
Efter at have ledt efter den forsvundne 68-årige mand i fem dage fandt politiet frem til Kiehn Georg Andersens lig i en grusgrav 10 kilometer fra hans hjem i Ruds Vedby. Samme sted blev der fundet en række skydevåben som var forsvundet fra den dræbtes hjem.

Det blev ved lørdagens grundlovsforhør oplyst at den 68-årige Kiehn Georg Andersen blev stukket 15-20 gange i maven med en kniv, og udsat for såkaldt stump vold mod kroppen og halsen. Drabet skete den 20. april mellem klokken 19 og 21.35, og liget blev herefter transporteret fra Ruds Vedby til en grusgrav på Blæsingevej ved Slagelse, hvor liget blev efterladt.

Det andet drab som den 42-årige mand også har erkendt blev begået d. 16. juni mellem klokken 06.20 og klokken 09.25 på Slagelse Landevej 108, Ofret var den 80-årige Poul Frank Jørgensen som blev dræbt med ti knivstik i ryggen og en overskåret halspulsåre.

Lighederne mellem drabene var da også slående, idet der var samme modus hver gang hvor der blev sat ild til huset mens beboeren enten forsvandt eller blev fundet dræbt i ruinerne, og hvor beboerne enten samlede på værdifulde genstande feks. møntsamlinger eller andet.