65-årig mand dømt for årelangt misbrug af sin adoptivdatter

(Modelfoto)

Retten i Kolding har tirsdag afsagt dom i en sag, hvor en 65-årig mand fra Lunderskov har været tiltalt for andet seksuelt forhold end samleje med sin adoptivdatter. Misbruget skulle være foregået over en årrække fra 2010 til 2014, hvor pigen på det tidspunkt var mellem 8 og 13 år gammel.

(Modelfoto)

I retten erkendte manden flere gange om ugen at have haft andet seksuelt forhold end samleje med adoptivdatteren i perioden, ligesom han erkendte at han udnyttede sin fysiske og psykiske overlegenhed qua pigens alder på gerningstidspunktet.

Anklager Tobias Engby forklarer: ”Manden, der har været varetægtsfængslet siden januar i år, lagde under retsmødet kortene på bordet og erkendte at have lokket datteren til at deltage, ligesom han fortalte hende, at han ville komme i fængsel, hvis hun sagde det til nogen.”

Manden blev på baggrund af sin erkendelse idømt to års ubetinget fængsel og et bolig- og besøgsforbud i fem år. Han blev også dømt til at betale 50.000 kr. i erstatning til datteren.

– På grund af sagens grovhed nedlagde Anklagemyndigheden påstand om et bolig- og besøgsforbud. Det betyder, at manden ikke uden politiets tilladelse må have besøg af børn under 18 år eller selv besøge personer, hvor der opholder sig børn under 18 år. Den påstand valgte retten at følge, forklarer Anklager Tobias Engby i en pressemeddelelse.

Den 65-årige mand blev efter dommen fortsat varetægtsfængslet indtil afsoning. Manden modtog dommen på stedet, men kærede spørgsmålet om fortsat varetægtsfængsling til Landsretten.

Normalt bringer Kriminalmagasinet Politirapporten navnet på den dømte, når dommen er på mindst et års fængsel – i denne sag gøres der en undtagelse af hensyn til adoptivdatteren som ellers ville kunne identificeres på baggrund af den dømtes navn.