84-årig kvinde kontaktet af ”en fra Yousee”

(Modelfoto)

RANDERS: En 84-årig kvinde fra Randers kontaktede mandag politiet efter opfordring fra sin bank, der havde konstateret, at en ukendt person havde hævet et større beløb fra kvindens konto.

(Modelfoto)

Den 84-årige kvinde var i fredags ved 14-tiden blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra Yousee. Manden spurgte, om kvinden havde opsagt sin betalingsservice hos sin bank, hvilket hun nægtede, hvorefter manden sagde, at der så måtte være tale om en hacker, og at han ville hjælpe med at få styr på det.

Manden sagde, at han skulle bruge kvindens NEMID, personnummer, adgangskode til computer og nummer på nøglekort. Imens kvinden talte med manden, fik hun to sms’er fra sin bank med nogle koder, som manden oplyste, at han skulle bruge. Manden sagde til kvinden, at hun ville modtage et nyt NEMID nøglekort, idet hun jo var blevet hacket, og at hun ikke måtte åbne sin netbank før 48 timer efter.

Da kvinden dagen efter fik besøg af sin datter og fortalte om opkaldet fra ”Yousee-manden”, blev datteren mistænksom og åbnede kvindens netbank, hvor hun kunne se, at der var hævet et større kontantbeløb. Kvinden fik herefter med det samme spærret sine kort og sit NEMID.