Rød bil med stjålne nummerplader huserede i flere dage

(Foto: Allan Andersen)

Nykøbing Sj: Mandag aften kl. 18.29 kontaktede en 34-årig mand fra Nykøbing Sj. politiet, fordi han tidligere på dagen havde anmeldt sine nummerplader BD34589 stjålet fra sin bopæl. Nu havde han set nummerpladerne sidde på en mindre rød bil kørende rundt i Nørre Asmindrup-området og med en meget ung mand bag rattet.

(Foto: Allan Andersen)

Politiet kørte til området for at lede efter bilen og de stjålne nummerplader, hvorefter politiet kl. ca. 1830 fik en ny anmeldelse om, at bilen med de stjålne nummerplader var set i Højby-området.

Sagen om de stjålne nummerplader havde ejeren af nummerpladerne lagt ud på et socialt medie, hvilket var årsagen til, at bilen blev bemærket flere steder i Odsherred – senest sidst på aftenen igen i Nørre Asmindrup-området.

Natten til tirsdag kl. 01.22 fik politiet en anmeldelse om et indbrud i en varegård hos en købmand, Smedestræde, Rørvig. Porten til varegården var brudt op, så tyven kunne stjæle nogle flasker gas fra et opbrudt trådbur. Også i denne sag fremkom oplysninger om en mindre rød bil monteret med de stjålne nummerplader. Bilen blev ikke fundet trods eftersøgning i den nordlige del af Odsherred kommune.

Mandag formiddag kl. ca. 1000 blev den mindre røde bil med de stjålne nummerplader fundet efterladt i et vejsving, Åvænget, Højby, hvor bilen formentlig var forulykket. Der var ikke nogen personer i eller ved køretøjet.

Ved 11-tiden fik politiet en henvendelse fra en borger, der mente at have set en ung mand, der kunne mistænkes for at have en relation til den røde bil. Borgeren havde kendskab til sagen fra lokale, sociale medier. Politiet fik i Havnegade, Nykøbing Sj., kontakt til en 15-årig dreng fra Jægerspris, som blev anholdt som mistænkt i sagen.

Politiet er nu ved at undersøge hans gøremål i forbindelse med kørslen i den røde bil, inden politiet kan afgøre, hvad han skal sigtes for. Når efterforskningen er afsluttet, vil den 15-årige blive bragt retur til den ungeinstitution, som han er rømmet fra.