To personer sigtet for momssvig for over 52 millioner kroner

(Modelfoto: Allan Andersen)

Efter længere tids efterforskning har afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi onsdag anholdt to mænd på 46 år og 28 år, som er sigtet for overtrædelse af moms- og skattelovgivningen.

(Modelfoto: Allan Andersen)

De to mænd er konkret sigtet for at have unddraget det offentlige henholdsvis 52 millioner kr. og 1,5 millioner kr. i moms og skat igennem en række selskaber i forbindelse med salg af fødevarer.

En tredje person, som efter politiets vurdering er bagmanden i sagen, sidder fængslet i udlandet og er begæret udleveret til Danmark. Anmodningen er endnu ikke efterkommet.

»Vi ser med stor alvor på sager om kædesvig og momskarruseller, og har derfor gennem længere tid efterforsket denne sag, så vi kan få bagmændene stillet til regnskab,« siger leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet, Peter Reisz.

I samarbejde med udenlandske politimyndigheder, flere danske politikredse og fødevarestyrelsen er der onsdag foretaget ransagning i Jylland, Fyn, Storkøbenhavn og i udlandet som et led i sagen. Ved ransagningerne er der bl.a. beslaglagt it-udstyr og regnskaber.

Det kan ikke udelukkes, at der sker flere anholdelser i sagen.