Travl weekend for færdselspolitiet: 421 færdselsforseelser skrevet

(Modelfoto)

Syd- og Sønderjyllands Politi registrerede i alt 421 sager i forbindelse med en trafikindsats i den sydlige del af politikredsen i den forgangne weekend. Langt størstedelen af lovovertrædelserne drejede sig om for høj hastighed.

En tur til DHB kunne blive ekstra dyr hvis foden var tung på speederen – eller bilen var lidt for kreativ. (Foto: Allan Andersen)

Syd- og Sønderjyllands Politis færdselsbetjente havde nogle travle dage i den forgangne weekend ved en trafikindsats på motorveje og landeveje i den sydlige del af politikredsen.

Mange trafikanter var på vejene – ikke mindst på grund af det store Danmarks Hurtigste Bil-arrangement, der fandt sted i Padborg Park fra den 31. maj – 2. juni.

Politiet var til stede med både videooperatører, patruljer samt med Automatisk Trafikkontrol (ATK), hvoraf en del af indsatsen fokuserede på trafikken til og fra arrangementet. Og Syd- og Sønderjyllands Politi havde i tilgift fået bistand fra andre kredse i forbindelse med indsatsen, lige som Motorstyrelsen og en bilinspektør også bistod.

421 sager
I alt registrerede politiet 421 sager, hvoraf de 51 var i ATK-regi.

Sagerne omfatter en række overtrædelser af dels færdselsloven, dels andre love:

Et enkelt tilfælde af spirituskørsel
45 personer fik et klip i kørekortet (35 bilister, 10 motorcyklister)
4 personer fik frakendt retten til at køre bil/motorcykel (3 bilister, 1 motorcyklist)
27 personer fik betinget frakendt retten til at køre bil/motorcykel (25 bilister, 2 motorcyklister)
96 bilister får deres køretøj indkaldt til syn, mens politiet konstaterede fejl og mangler på yderligere 103 køretøjer
Derudover var der bl.a. sager om manglende brug af sikkerhedssele samt overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen

Langt størstedelen af lovovertrædelserne drejede sig om for høj hastighed. Det hurtigste køretøj, som ATK registrerede, kørte således 145 km/t på landevej. I tilgift blev en 15-årig dreng afsløret på landevej i et ”lånt” køretøj, hvor hastigheden var på 118 km/t, lige som en bilist kørte 100 km/t på landevej i en bil, hvor fodbremsen slet ikke virkede.

Let foden fra speederen
– Det er meget positivt, at vi udelukkende har en enkelt sag om spirituskørsel i år og slet ikke nogen sager om narkokørsel. Omvendt kniber det stadigvæk med at lette foden fra speederen, lige som der er overraskende mange bilister, der har fejl og mangler på deres køretøj, og hvor bilen skal indkaldes til syn. Her er der plads til forbedring. Uanset, hvor god du er til at køre bil, er du ikke bedre end køretøjets tilstand, understreger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling.