Efterlyst mand anholdt efter længere biljagt

(Arkivfoto: Allan Andersen)

ASSENTOFT: En patrulje måtte natten til onsdag kl. 02.38 sætte efter en 29-årig mandlig bilist, der nægtede at standse for politiet, da betjentene satte blink og sirene til i Assentoft.

Patruljen fik mistanke til manden, da han kørte rundt i en bil uden nummerplade foran. Men da de ville have manden til at køre ind til siden, trådte han i stedet på speederen og fortsatte i høj fart mod Randers.

Undervejs kørte den 29-årige mand tre gange over for rødt, blandt andet i krydset Randersbro/Tørvebryggen. På Jernbanevej i Randers kørte han mod færdselsretningen, og kort efter kørte han op over fortovet, inden han efter syv minutters eftersættelse standsede på Mariagervej. Her stoppede jagten dog ikke, for den 29-årige fortsatte flugten til fods med en betjent i hælene. Da han løb ind i en opgang, blev han fanget, anholdt og sigtet for at ikke at efterkomme politiets ordrer.

Det viste sig, at den 29-årige var efterlyst, da han var udeblevet fra en fængselsstraf på 10 måneder. Han blev derfor kørt til afsoning. Først modtog han dog en lang række sigtelser for sine forseelser. Blandt andet for narkokørsel, da han virkede særdeles påvirket af stoffer.

I alt blev det til følgende ni sigtelser:

• Narkokørsel
• Kørsel uden førerret 
• Kørsel over for rødt – tre gange
• Kørsel mod færdselsretning
• Besiddelse af hash
• Besiddelse af ulovlige piller
• Tyveri af nummerplade – den der sad bagpå
• Manglende forsikring på bilen
• Ikke efterkommet politiets anvisninger