Trækfærge satte sig fast: Tre unge måtte reddes i land

Trækfærgen satte sig igen fast, og så var gode råd dyre for de tre unge som endte med et langt ophold på trækfærgen.

VALLENSBÆK: Tre drenge sad natten til tirsdag fast på trækfærgen på Tueholm Sø. Drengene havde i flere timer forgæves forsøgt at komme fri, men måtte til sidst erkende at færgen sad uhjælpeligt fast og ringe 1-1-2.

Den nylige anlagte trækfærge i Tueholm Sø bragte natten til tirsdag tre unge knægte i vanskeligheder.

Færgen er taget ud af drift, men uheldigvis stod dette på landgangsklappen og den var slået ned, så intetanende trak de tre sig ud på en lille tur som endte med at Brandvæsen og politi måtte rykke ud til de tre nødstedte.

De tre drenge havde ellers i flere timer forsøgt at trække sig fri og tilbage til land, så de kunne komme af båden tørskoet. Planen havde på ingen måde været at komme i kontakt med vandet og de var derfor ikke klædt på til en tur i vandet……men det slap de ikke for.

Brandvæsnet blev til sidst alarmeret om at de tre unge sad uhjælpeligt fast og rykkede ud til båden, og efter flere forsøg på at trække båden retur, besluttede redningsmandskabet, at drengende bare måtte hoppe i baljen – sikkerhedsmæssigt korrekt iført en redningskrans – og så bare vade de godt fem meter ind til land.

Vandet var ikke specielt dybt viste det sig, og ingen af de tre led nogen skader udover måske en ridse i stoltheden. Sidste gang var det to piger og en hund som måtte reddes, og hvorfor den simple trækfærge sætter sig fast er der pt. ikke nogen nye oplysninger om – tidligere har det været lav vandstand som har udløst problemet, men om det gælder efter den seneste regn melder historien ikke noget om.