25-årig sigtet for narkokørsel trods cigarettrick

(Modelfoto: AK)

RANDERS: En 25-årig mand forsøgte sig med et specielt trick, da han mandag blev standset af en patrulje på Tebbestrupvej.

En bilist ringede til politiet kl. 12.42, da han bemærkede en bil foran ham, som slingrede kraftigt og kørte usikkert. Da patruljen kom til stedet, fik de standset den slingrende bil og tog kontakt til den 25-årige fører.

Han virkede kraftigt påvirket af narko, men han benægtede at have taget nogen stoffer, inden han kørte. Pludseligt fik han en cigaret af en passager på bagsædet, som han hurtigt tog et hiv af, hvorefter han smed den ud af vinduet.

Han forklarede nu, at der var hash i cigaretten, så hvis han blev testet positiv for narko, var det derfor. Han havde altså ikke kørt bil i påvirket tilstand, lød forklaringen.

Betjentene tjekkede cigaretten, der ikke viste spor af hash. En narkometertest afslørede til gengæld, at den 25-årige var påvirket af stoffer. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Derudover blev han sigtet efter naturbeskyttelsesloven ved at have smidt en cigaret i naturen.

En defekt baglygte og et helt nedslidt dæk kostede ham yderligere to sigtelser.