36-årig mand idømt 13 års fængsel for drab på hustru

(Foto: local Eyes)

AARHUS: En 36-årig tyrkisk statsborger er mandag blevet idømt 13 års fængsel af Retten i Aarhus for sidste år at have dræbt sin kone med adskillige knivstik. Desuden blev han udvist af Danmark for bestandigt.

Den 9. september kl. 17.58 blev Østjyllands Politi alarmeret via 112 om, at en 30-årig kvinde var blevet dræbt i sin lejlighed.  Da politiet kort efter var fremme ved adressen i Hasle, lå den 30-årige kvinde død på gulvet, og hendes 36-årige mand, som stadig var på stedet, blev anholdt og sigtet for manddrab. Kvinden og mandens tre børn befandt sig også i lejligheden, og de blev overdraget til de sociale myndigheder.

I retten blev den 36-årige dømt for at have dræbt den 30-årige kvinde ved at have stukket hende 33 gange med en kniv. Derudover blev han dømt for via Messenger at have sendt billeder af den døde kvinde til to bekendte. Sammen med billedet skrev han blandt andet, at han havde slået ”horeungen” ihjel. Motivet til drabet skulle angiveligt være, at hustruen var gået fra ham.

”Der er tale om en usædvanlig grov og kynisk forbrydelse, og det er særligt skærpende, at den 36-årige begik drabet i en bolig med tre små børn, som meget muligt har hørt eller set dele af gerningen. Desuden valgte han efterfølgende at sende billeder af den dræbte kvinde til sine venner. Så jeg er tilfreds med, at den tiltalte fik så lang en fængselsstraf, og at han efterfølgende bliver udvist af Danmark,” siger Anklager Birgitte Ernst.

Den 36-årige nægtede at have begået drab og ankede dommen til landsretten.