44-årig afrikaner dømt for voldtægt af 34-årig kvinde

(Foto: Østjyllands Politi)

AARHUS: En 44-årig mand fra den centralafrikanske republik Burundi, men med bopæl i Aarhus, er torsdag ved Retten i Aarhus blevet idømt et år og to måneders fængsel og en advarsel om udvisning af landet for at have voldtaget en 34-årig kvinde.

Voldtægten fandt sted om morgenen den 16. juli i en lejlighed i Aarhus C. Her havde der været fest hele aftenen og natten, hvor der også var blevet drukket en del alkohol. Festen fortsatte til ud på morgenen, men på et tidspunkt, formentlig ved 9-10-tiden var den 34-årige kvinde blevet træt og havde lagt sig til at sove på sofaen.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Pludselig vågnede hun ved, at den 44-årige mand, som hun kun kender perifert, lå oven på hende og var i færd med at voldtage hende. Da manden opdagede, at kvinden var vågnet, smed han sig ved siden af hende, og lod som om han sov.

Politiet hurtigt på stedet
Kvinden fik hurtigt tøj og sko på og forlod lejligheden, hvorefter hun ringede til politiet. Kort tid efter stod der en patrulje på adressen, hvor den 44-årige mand lå og sov på sofaen. Han blev anholdt og sigtet for voldtægt af den 34-årige kvinde.

”Kvinden fik hurtigt ringet til politiet, der med det samme kunne køre ud til gerningsstedet og sikre spor og anholde manden. Og netop DNA-spor, sammenholdt med kvindens forklaring, var afgørende for, at han blev dømt for at have voldtaget hende på et tidspunkt, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig handlingen – dels fordi hun sov, og dels fordi hun var påvirket af alkohol,” siger anklager Peter Mathiasen.

Ud over fængselsstraffen på et år og to måneder blev den 44-årige mand, der er statsborger i Burundi, tildelt en advarsel om udvisning af landet, ligesom han blev dømt til at skulle betale erstatning til kvinden.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig, og han ankede dommen på stedet.