Spritbilist flygtede fra trafikuheld: Løbet op af hundepatrulje

(Foto: Allan Andersen)

VEJBY: Søndag aften omkring kl. 18.20 kolliderede to personbiler i krydset Stationsvej – Tisvildevej/Møngevej. Ulykken skete da den ene bil ikke overholdt sin ubetingede vigepligt, og denne bilist flygtede fra uheldet til fods.

Det var en 45-årig mandlig fører af en sort BMW som kom kørende ad Stationsvej, og i krydset ignorerede sin ubetingede vigepligt ved at fortsætte ud i krydset uden at stoppe for den tværgående trafik.

En lokal 67-årig mandlig bilist havde netop været en tur i Netto efter mælk, og var på vej hjem til bopælen da hans Honda Civic blev påkørt af den noget tungere BMW, og begge biler endte opad fortovet ind mod Circle K – mod alle odds var ingen af de to bilister kommet noget til, mens bilerne så noget triste ud efter kollisionen.

Ifølge vidner på stedet stak bilisten i den sorte BMW straks af fra uheldsstedet, og forsvandt nedad Stationsvej – flugten skulle dog vise sig at være forgæves.

En hundepatrulje satte efter den flygtende bilist – og det gav hurtigt bid. (Foto: Allan Andersen)

En hundepatrulje fra Nordsjællands Politi nåede kort efter frem til uheldsstedet og en politihund blev straks sat ind i jagten på den flygtende bilist. Eftersøgningen af bilisten stod på helt ned til Vejby Station, hvor politibetjenten fik assistance af et par civile borgere som kunne udpege den flygtende bilist som herefter straks overgav sig.

Udover at blive sigtet for overtrædelse af den ubetingede vigepligt og for at stikke af fra et uheld – så blev den 45-årige mand fra København også sigtet for spirituskørsel da han blæste over 0,5 i promille på politiets alkometer.

Ingen af de to bilister kom noget til ved sammenstøddet, og omkring kl. 20.15 havde politiet fået de to biler fjernet fra krydset, så trafikken igen kunne passere.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)