Flere afgiftssager efter kontrol af udenlandske køretøjer i Odense

(Pressefoto: Motorstyrelsen)

ODENSE: Motorstyrelsen rettede fokus på udenlandske køretøjer, da styrelsen onsdag gennemførte en kontrolaktion i samarbejde med politiet ved en byggeplads og en uddannelsesinstitution i Odense. 22 sager skal nu undersøges nærmere.

”Ved kontrolaktionen i Odense havde vi især fokus på, om udenlandske køretøjer blev benyttet i overensstemmelse med reglerne. Hvis man opfylder visse betingelser, kan man benytte køretøjer uden at betale dansk registreringsafgift, men hvis reglerne ikke bliver fulgt, skal der naturligvis betales dansk afgift, og det kan blive konsekvensen for en del af de bilister, vi standsede i Odense”, siger Motorstyrelsens underdirektør Jørgen Rasmussen.

Motorstyrelsen kunne umiddelbart konstatere, at der skal opkræves fuld afgift af et udenlandsk køretøj, der blev benyttet som personbil, mens der skal betales dansk afgift af et andet køretøj, som blev anvendt som varebil.

Derudover vurderede kontrolmedarbejderne, at der var grundlag for at gennemføre yderligere kontrol af 22 afgiftssager, som Motorstyrelsen følger op på i den kommende tid.

”Det er relativt mange sager, vi nu skal dykke ned i, og det viser, at der er et behov for at kontrollere forholdene ved eksempelvis byggepladser som den i Odense”, siger Jørgen Rasmussen, som opfordrer bilisterne til at sætte sig ind i reglerne på skat.dk/motor eller ringe til Motorstyrelsen på 72 22 15 15, hvis de er i tvivl.