Gigantisk brand hærger industribygning i Espergærde

(Foto: Allan Andersen)

ESPERGÆRDE: Fredag aften omkring kl. 21.12 blev der slået alarm til 1-1-2 om ildløs i en industribygning på Råbjergvej, branden viste sig at blive særdeles voldsom og meget omfattende – bygningen er brændt ned til grunden.

Ifølge Kriminalmagasinet Politirapportens oplysninger var det to mænd fra et nærliggende fitnesscenter som opdagede branden og fik slået alarm, branden havde dog allerede her fatalt fat i bygningen hvor flammerne hurtigt brød op gennem tagkonstruktionen.

Mandskab fra flere brandstationer ankom hurtigt til brandstedet, og det stod hurtigt klart at bygningen på ingen måde kunne reddes, og indsatsen blev derfor primært rettet mod sikring af de to tilstødende bygninger i hver sin ende af den fortabte bygning.

Ifølge flere kilder på brandstedet var der – udover en større mængde lagervarer fra firmaet M-Seals – bla. en båd og et oplag på ca. 30.000 liter motorolie som i den grad nærede flammerne.

Som det kan høres på videoen var der også en stor mængde trykflasker i bygningen, præcist hvad der var tale om er ukendt, men der er en lang række hule drøn  og brag fra eksploderende trykflasker eller lignende på videooptagelserne.

Branden har medført at bygningen er totalt nedbrændt og styrtet sammen, mens træningscentret og M-Seals hovedbygning skal være sluppet med lettere skader fra slukningsvand og røg.

Brandvæsnet har benyttet en række tankvogne under slukningsarbejdet, ligesom der var udlagt slanger fra mindst fire brandhaner rundt om i området så der var sikret vandforsyning til slukningsarbejdet.

Helsingør Kommunes beredskab fik også assistance fra Hovedstadens Beredskab, som kom til stedet med ‘Luffe’, en kraftig slukningsmaskine som kan affyre enorme vandmængder under højt tryk mod flammerne samt foretage undersøgelser på brandsteder hvor intet menneske kan komme.

Der er ingen meldinger om at nogen mennesker skal være kommet til skade, og brandårsagen er endnu ukendt. Ved 2-tiden, natten til lørdag, var slukningsarbejdet fortsat i fuld gang og slukningen er næppe overstået før engang i løbet af lørdagen.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)