Københavns Politi forlænger visitationszone

Det vurderes fortsat, at der er en verserende konflikt mellem to kriminelle grupperinger i hovedstadsområdet. På den baggrund forlænges visitationszonen i dele af Københavns Politikreds.

Københavns Politi har i dag forlænget den visitationszone, som blev oprettet i dele af politikredsen 16. september 2019, i yderligere to uger. Det betyder, at visitationszonen er gældende frem til 14. oktober 2019 kl. 18.00.

»Vi forlænger visitationszonen, fordi det er vurderet, at der fortsat er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger i hovedstadsområdet og at den konflikt har resulteret i hændelser, hvor der er brugt skydevåben. Den ene gruppering holder til omkring Indre Nørrebro og København NV, og den anden gruppering omkring Hundige i Greve, hvoraf personer med relation dertil bor i Ishøj,« siger politidirektør Anne Tønnes.

Visitationszonen i København dækker følgende område: Nørrebrogade – Fælledvej – Nørre Alle – Universitetsparken – Lersø Parkallé – Tuborgvej – Tomsgårdsvej – Frederikssundsvej – Nordre Fasanvej – Hillerødgade – Nørrebrogade. 

Formålet med indførelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben.

Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi har ligeledes forlænget deres visitationszoner.