21-årig kvinde opgav falsk identitet: Bilen blev konfiskeret på stedet

(Modelfoto: Allan Andersen)

KARLSLUNDE: Tirsdag eftermiddag kl. 13.00 ønskede en civil politipatrulje at kontrollere en personbil og dens fører på Køge Bugt Motorvejen, idet patruljen havde konstateret, at bilens kvindelige ejer af bilen var frakendt kørekortet.

Bilisten, der kørte i nordlig retning på motorvejen, blev standset på en rasteplads, hvor patruljen tog kontakt til den kvindelige fører, som havde to mandlige passagerer med i bilen.

Føreren oplyste at have glemt sit kørekort, hvorfor politiet sigtede hende for den overtrædelse af færdselsloven. I den forbindelse fik politiet oplyst navn og fødselsdato mv. på en kvinde, hvis identitet efterfølgende blev kontrolleret. Da der var uoverensstemmelse mellem nogle data på den oplyste kvinde og føreren i bilen, måtte føreren til sidst erkende, at hun havde oplyst falske identitet for at slippe for en straffesag og herved udsat en anden uskyldig for at få en bøde for et glemt kørekort.

Føreren var reelt en 21-årig kvinde fra Vissenbjerg, som var frakendt kørekortet. Hun blev derfor præsenteret for den overtrædelse af færdselsloven samt sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at oplyse falsk identitet, så en uskyldig risikerede at blive straffet.

Ved nærmere kontrol af den 21-åriges personlige forhold kunne politiet konstatere, at hun inden for de seneste tre år allerede var blevet afsløret fire gange for at køre bil uden kørekort. Derfor beslaglagde politiet hendes personbil med henblik på senere konfiskation, hvilket hun ønskede, at en dommer skulle se nærmere på politiets hjemmel til.

Den 21-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod hende skal afgøres, og de tre i bilen måtte nu finde en anden måde at transportere sig videre på bagefter.