33-årig mand truede kvinde med softgun

(Modelfoto)

AARHUS: Østjyllands Politi fik torsdag kl. 17.35 en henvendelse fra en 54-årig kvinde, der var blevet truet af en mand med et gevær ved Torpevænget.

Kvinden kunne ikke vurdere, hvorvidt der var tale om et rigtigt gevær, så der blev sendt flere patruljer til stedet, hvor de fik lokaliseret det boligkompleks, hvor manden skulle være gået ind i en lejlighed.

Da betjentene var i færd med at undersøge boligkomplekset nærmere, for at finde ud af hvilken lejlighed manden var gået ind i, blev de kontaktet af en engelsktalende mand, der fortalte, at han havde haft sit softgun-gevær med ude at skyde med.

Den 33-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for at have truet kvinden med sin softgun og for overtrædelse af våben- og ordensbekendtgørelsen ved på uforsvarlig vis, og uden et anerkendelsesværdigt formål, at have transporteret og skudt med sin softgun på et offentligt område.

FAKTA:
Enhver brug af softguns er forbudt udenfor en politigodkendt skydebane, indrettet til skydning med softguns. Ligeledes kræver brugen af softguns en minimumsalder på 16 år, og som ejer af en softgun skal man være fyldt 18 år.

Under transport til og fra en politigodkendt skydebane skal softguns være i tasker eller andet som skjuler dem for ikke at vække uro i offentligheden.

Brug af softguns i private haver eller offentlige områder er strengt forbudt.