33 demonstranter anholdt: Kæmper mod kommunalt gravearbejde

(Foto: Allan Andersen)

Nordjyllands Politi har søndag under fredelige omstændigheder tilbageholdt 33 demonstranter ved Lille Vildmose, hvor Aalborg Kommune p.t. er i gang med et gravearbejde.

Nordjyllands Politi har siden i fredags den 18. oktober 2019 kl. 07:00 været til stede i Lille Vildmose, hvor Aalborg Kommune er i gang med et gravearbejde. Her har en konflikt mellem lokale lodsejere og kommunen krævet politiets tilstedeværelse.

I dag søndag den 20. oktober kl. ca. 12:30 mødte ca. 200 demonstranter op på stedet. Heraf forsøgte en del at forhindre kommunens arbejde.

– Vi har i udstrakt grad forsøgt os ad dialogens vej, også igen i dag, men det har ikke haft den ønskede effekt. En del personer valgte på et tidspunkt at bryde vores afspærringer og ønskede ikke frivilligt at forlade stedet. Nogle har så også igen kørt store arbejdsmaskiner ind i det afspærrede område med det formål at blokere for kommunens arbejde, forklarer vicepolitiinspektør Poul Severinsen, Nordjyllands Politi.

Derfor er 33 personer nu administrativt frihedsberøvede, mens fire personer vil blive sigtet for at overtræde straffelovens § 119 stk. 4.

I henhold til politilovens § 4 har politiet til opgave at forebygge fare for forstyrrelse af den offentlige orden, herunder fare for enkeltpersoner og den offentlige sikkerhed. I den forbindelse kan politiet i nødvendigt omfang afspærre områder og etablere adgangskontrol til områder. Det er denne paragraf, politiet i dag har gjort brug af.

Politiet vil fortsat være til stede i nødvendigt omfang i Lille Vildmose under kommunens arbejde.